Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Προιοντα που ΔΕΝ πειραματιζονται στα ζωα ...

(Last update: 4/2020)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς έφτασαν στα χέρια σας τα διάφορα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε?

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά καθώς και τα απορρυπαντικά...?

Τα περισσότερα έχουν τόσα χημικά που όχι μόνο αξίζει να προβληματιστείτε για το αν έχουν πειραματιστεί σε ζώα  (ποντίκια, κουνέλια, μαϊμούδες, πιθήκους ακόμη και σε σκύλους) αλλά και για το πόσο κακό κάνουν τελικά στον οργανισμό σας και στο περιβάλλον.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα τσιγάρα και τους καπνούς - Αν είστε vegan αλλα καπνίζετε  καλυτερα να αναζητήσετε μάρκα εταιρείας που ΔΕΝ πειραματίζεται σε ζώα (για τις επιπτώσεις του καπνίσματος). Σε αναφορές βρήκα πως πχ η American Spirit που θεωρουνταν cruelty free εξαγοραστηκε απο την Reynolds το 2002 η οποία κανει πειράματα σε ζώα (Κάτι σαν την Body Shop που εξαγοράστηκε απο την L'Oreal και τώρα από την Νaturea).

 Διαβάστε εδω αναλυτική έρευνα της PETA σχετικά με τις καπνοβιομηχανίες. Εγω κρατώ αυτήν την τελικη φράση: If you still use tobacco products, seek out companies such as Imperial Tobacco, Nat Sherman, and Santa Fe Natural Tobacco that have official policies against testing their products on animals.




Αν κάνετε μία σχετική έρευνα θα βρείτε πως τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο καθώς επίσης τα σαμπουάν είναι τρομερά επιβλαβή για τον οργανισμό μας λόγω των χημικών που τα κάνουν να μυρίζουν τόσο έντονα και για τόσες πολλές μέρες.

Τα απορρυπαντικά καταστρέφουν το περιβάλλον γιατί καταλήγουν σε αυτο... (Και μη γελιέστε απο τα γνωστά εμπορικά που βρίσκονται στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ, αυτά έχουν απλά μικρότερο ποσοστό χημικών συστατικών)

Έχω την άποψη πως αν θες να λέγεσαι οικολόγος, φιλόζωος ή πόσο μάλλον vegan η να νομίζεις πως εχεις περιβαλλοντική συνείδηση, πρέπει να αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες.

Δεν αρκεί η ανακύκλωση (που κι αυτή εχει υπερεκτιμηθεί: γιατί καλύτερα να κάνουμε λιγότερη κατανάλωση προϊόντων και όχι να ευησυχαζόμαστε στην ιδέα του "Οκ θα πάει στην ανακύκλωση αυτή η συσκευασία μετά - δεν είναι δα και τόσο κακό το ότι την αγόρασα) για να θεωρούμε τους εαυτούς μας οικολόγους... Δείτε εδώ το Story of stuff που εξηγεί γιατι εχει υπερεκτιμηθεί η ανακύκλωση)

Το κείμενο αυτο το γράφω για να προτείνω 5-6 προϊόντα που έχω δοκιμάσει και έχω καταλήξει πως κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους γιατί πέρασα 1 χρόνο σχεδόν μέχρι να βρω οδοντόκρεμα, απορρυπαντικά κ καλλυντικά που να καλύπτουν και τις 2 προυποθέσεις:

1) Να είναι Cruelty free

2) Να είναι ποιοτικά

Ειναι τα εξης :

Απορρυπαντικα & καθαριστικά προϊόντα

 1) Talybe από τον συνεταιρισμό Συν Αλλοις που βρίσκεται στo Θησείο.

Το καλό με αυτά είναι πως μπορείτε να δώσετε πίσω τις άδειες συσκευασίες και να προηθεύστε κάποια χρησιμοποιημένη που έχουν γεμίσει εκ νέου με το προϊόν με τιμή φυσικά χαμηλότερη απ΄ότι αν παίρνατε πάλι καινούρια συσκευασία... (για μείωση κατανάλωσης συσκευασιών άρα μείωση όγκου ανακύκλωσης που λέγαμε - For a Zero Waste Lifestyle).

2)  Ecover . Θα τα βρείτε στο Θανόπουλο και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

3) Astonish.

4) Earth Friendly Products - προϊόντα Ecos. Τα απορυπαντικά ΕCOS που ειναι μεν Αμερικάνικα αλλά ο δημιουργός της εταιρείας ήταν Έλληνας. Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία τους εδώ

Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας μπορείτε να τα βρείτε στο i-herb:

http://www.iherb.com/Earth-Friendly-Products

Στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να τα βρείτε στο Green House bio, Μ. Καλλίδου 108, Καλαμαριά
http://www.greenhousebio.gr/

Στην Αθήνα μπορείτε να τα βρείτε:

-Στην αλυσίδα καταστημάτων My market.
http://www.mymarket.gr/home.aspx

-Στην αλυσίδα καταστημάτων Σκλαβενίτης
http://www.sklavenitis.gr/

-Στην αλυσίδα καταστημάτων Θανόπουλος
http://www.thanopoulos.gr/el/home

5) Tα Ελληνικής παραγωγής Egreeno. Στο Sillage μπορείτε να τα προμηθευτείτε και χύμα.

Καλλυντικά

1) H W7 είναι cruelty free κι έχει μία σειρά βίγκαν προϊόντων (Δεν είναι βίγκαν ένα cruelty free προϊόν διότι μπορεί να έχει μέλι, γάλα ή άλλο ζωικό συστατικό).

2) Η LOGONA.

Αφρόλουτρα & Σαμπουάν

1) Lavera (Θα τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)

2) Jason (Θα τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)

3) Neal's yard Remedies (Θα τα βρείτε στο Θανόπουλο και στο κατάστημά τους Αγ.Βαρβάρας 57)

4) Virgin Cosmetics  (Θα τα βρείτε στα περισσότερα meet market & online στο Facebook)

5) Original Source (Θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος)

6) Dr. Organic (Θα τα βρείτε στο Bamboo Vegan και online σε e-shops που παραθέτω πιο κάτω)


Δυστυχώς αναγκάστηκα να αφαιρέσω από τη λίστα τa Yves Rocher όπως και τα Wet and Wild γιατί πλέον εξάγουν στην Κίνα τα προϊόντα τους καθώς εκεί πειραματίζονται στα ζώα πρωτού βγουν στην Κινέζικη αγορά. Το ίδιο ισχύει και για την L'Occitane.

Ενημέρωση 2017: Πέρασε νόμος στην Κίνα που λέει ότι πλέον δεν είναι απαραίτητο να πειραματιστούν σε ζώα τα προϊόντα πριν βγουν στα ράφια, αλλά ακόμη, φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε, δυστυχώς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αναγκάστηκα επίσης να βγάλω και πάλι την Too Faced διότι εξαγοράστηκε από την Estée Lauder. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.crueltyfreekitty.com/news/estee-lauder-acquires-too-faced/

Οδοντόκρεμα  plastic free Georganics στο Sillage store, Χαλάνδρι.

Στο Sillage θα βρείτε και πολλά άλλα καλλυντικά, αρώματα, μανό κλπ. Κάνουν αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Κρέμα σώματος, προσώπου και αποσμητικά 100% φυτικά, βιολογικά: Hera organics. - Made in Greece με πιστοποίηση Peta.

Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε online τα περισσότερα από όλα τα προϊόντα που αναφέρθηκαν.

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ E-SHOP ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΟΝΟ CRUELTY FREE ΠΡΟΙΟΝΤΑ: http://livingcrueltyfree.gr/ 

                                                                 Γενικότερα

Για να είναι μία εταιρία cruelty free πρέπει να έχει κάποια πιστοποίηση από την Vegan society, Peta ή Cruelty free international (Leaping bunny) ειδάλλως δεν θεωρούνται αξιόπιστες οι υπόλοιπες πιστοποιήσεις...
Και οι 3 αυτές οργανώσεις έχουν λίστες με τα πιστοποιημένα προϊόντα, οπότε μπορείτε εύκολα να βρείτε ποια καλλυντικά ή καθαριστικά προϊόντα δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα.
Όσα καλλυντικά δεν έχουν την πιστοποίηση της Vegan society (αλλά έχουν μία από της άλλες δύο), για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που αγοράσατε δεν περιέχει ζωικά συστατικά (άρα για να βεβαιωθείτε ότι είναι βίγκαν) να τσεκάρετε την ετικέτα του προϊόντος. 

Οι 3 σελίδες με τις λίστες των προϊόντων που εμπιστεύομαι προσωπικά (αλλά και γενικώς όσοι έχουν ψάξει το θέμα εκτενώς) είναι οι εξής:


Για όσους αναρωτιούνται περί των τάδε προϊόντων που άκουσαν πως είναι φυτικά και λένε πως δεν πειραματίζονται στα ζώα, τι ισχύει πραγματικά γι' αυτά, σας προτείνω να μπείτε στο blog "Leaping bunny"  και να διαβάσετε την εξήγηση που έχει γράψει εκεί η κοπέλα, τι συμβαίνει με τις αναξιόπιστες και αναληθείς πιστοποιήσεις και πώς να διακρίνουμε τις αξιόπιστες εξ' αυτών. Καθώς επίσης, τι σημαίνει η κάθε πιστοποίηση.

Παράδειγμα εταιρείας με ψευδείς ισχυρισμούς Oι ισχυρισμοί της AVON περί μη πειραματισμού στα ζωα ήταν ψευδείς. Διάβαστε εδώ γιατί: http://www.uncaged.co.uk/

"Η Uncaged ανακάλυψε ότι η εταιρεία ισχυριζόταν, ψευδώς, στην αγγλική ιστοσελίδα της ότι δεν κάνει πειράματα σε ζώα. Ακολούθησε μήνυση που υποβλήθηκε στην εταιρεία, από την Uncaged και την αγγλική αρχή διαφημιστικών προτύπων, όπου επισημάνθηκε ότι η άλλοτε αποδοχή της τακτικής χρήσης ζώων έρχεται σε αντίθεση με αυτό που σήμερα αρνείτο η Avon. Η παγκόσμια ιστοσελίδα της εταιρείας αναγνωρίζει ότι τα προϊόντα της εξετάστηκαν σε ζώα το 2011. "[...] "Από την ανάλυση των διάφορων στοιχείων από την  Uncaged, η οποία είχε προσπαθήσει να την προσεγγίσει με σκοπό την προώθηση πολιτικής μη-χρήσης των ζώων για πειράματα, η βασική θέση της Avon φαίνεται να είναι ότι δεν θέλουν να σταματήσουν την τακτική πειραμάτων επειδή “θα καταπνίξει την καινοτομία”
(απόσπασμα από επιστολές προς καταναλωτές) και θα τους αποτρέψει από την πώληση προϊόντων τους σε χώρες όπως την Κίνα. Ο μέγιστος στόχος, λοιπόν, είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους."

--------------

Σας διαβεβαιώνω πως νιώθω πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου από τότε που τα πιστεύω μου συνάδουν με τον τρόπο ζωής μου και τις καθημερινές μου επιλογές!

41 σχόλια:

  1. + ένα άρθρο που εξηγεί γιατί πια ΔΕΝ έχουν νόημα τα πειράματα στα ζώα :

    http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2421:17-244-pagkosmia-ebdomada-gia-ta-zoa-sta-peiramatika-ergastiria&catid=35:generalnews&Itemid=67

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mhpws xereis poies etairies kalluntikwn einai cruelty free? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello!Μολις τωρα ειδα την ερωτηση σου!
      Δυστυχως,μετα απο την αφαιρεση των Too Faced & Yves Rocher μπορω να προτεινω μονο τα Ελληνικα Fresh Line που εχουν σκιες κ μανο κ μολυβια.

      Διαγραφή
    2. http://www.logona.de/en/logona-worldwide/

      Πλεον αγοραζω μολυβια,μασκαρα και make up απο αυτη την εταιρεια!
      Check Here:
      http://www.logona.de/en/products/decorative-cosmetics/eyes/

      Διαγραφή
  3. Dear Andreas
    Thank you for your email and for forwarding the picture and link.
    I can confirm that that Fresh Line is not a certified company.
    My colleague has requested they remove our logo. Thank you for bringing it to our attention.
    Thank you for your support.
    Kind regards
    Kirsty Dickenson
    Supporter Care Officer
    Cruelty Free International
    +44 (0)20 7619 6995

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Δεν ειχα ιδεα. Σ'ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Θα επικοινωνησω μαζι τους να δω πως θα επιχειρηματολογησουν παντως,

      Διαγραφή

    2. FRESH LINE

      SARANTIDOU NANCY (n.sarantidou@freshline.gr)


      Αγαπητή κ. Δημητρά,

      Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και για το ενδιαφέρον σας προς την εταιρία μας.

      Επιβεβαιώνουμε πως στο υπάρχον προϊοντικό μας portfolio δεν εντάσσεται η συγκεκριμένη σήμανση. Αξίζει να σημειωθεί πως σταδιακά από 2010 προχωρήσαμε σε επαναλανσάρισμα των κωδικών μας που αφορούν σε συσκευασμένα προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου, των μαλλιών και του σώματος.



      Διαπιστώσαμε όμως πως κάποια εικαστικά, τα οποία είχαν κατασκευαστεί κατά το παρελθόν και δεν είχαν περάσει από τη διαδικασία rebranding, όντως έφεραν τη συγκεκριμένη σήμανση. Κατά το παρελθόν, η διαδικασία χρήσης διεθνών λογοτύπων δεν ήταν διαδεδομένη, με αποτέλεσμα η χρήση τους να αφορούσε στη διάθεση μιας εταιρίας να δηλώσει τη στήριξή της στο σκοπό αυτό.



      Σχετικά με το animal testing θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι οι δοκιμές σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) απαγορεύονται ήδη από το 2004 για τα καλλυντικά και από το 2009 για τα συστατικά των καλλυντικών. Από τον Μάρτιο του 2009 απαγορεύεται επίσης η διάθεση στην αγορά της ΕΕ καλλυντικών που περιέχουν συστατικά τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε ζώα http//ec.europa.eu/consumers/sectors/cosmetics/animal-testing/index-en.htm



      Με βάση τα παραπάνω και εφόσον όλα τα προϊόντα της Fresh Line παράγονται εντός της ΕΕ και συγκεκριμένα στην παραγωγική μονάδα της εταιρίας στο Κορωπί Αττικής, βεβαίως και ΔΕΝ πραγματοποιούμε πειράματα σε ζώα.



      Επίσης σύμφωνα με το νέο Cosmetic Regulatory θα απαγορεύεται να αναγράφεται το «against animal testing» σε προϊόντα που παρασκευάζονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είναι παραπλανητικό για τον καταναλωτή. Εφόσον καμία χώρα –βάσει νόμου- στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει animal testing, η σήμανση είναι περιττή.

      Για περισσότερες πληροφορίες σας παραθέτω το link: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R1223&from=EN



      Ευχαριστούμε για το χρόνο και τις παρατηρήσεις σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

      Με εκτίμηση,

      Nancy Sarantidou

      Head Trainer

      Διαγραφή
  5. Ξέρετε αν τα "beauty line cosmetics" κανουν πειραματα σε ζωα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξερουμε τιποτα για την Erre due,raddiant και seventeen? μια γνωστη μου ειπε οτι δεν κανουν πειραματα στα ζωα αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα κατι σχετικο που να το επιβεβαιωνει η να το διαψευδει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα!!! έχω ακούσει ότι η μαρκα andriana karembeu ειναι οκ!!!! ισχύει? έχει καλλυντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κι αυτό το σχόλιο το είδα μόλις τώρα. Βλέπω πως γράφει no animal testing αλλά δε βλέπω καμία πιστοποίηση. Όπως και για τα Fresh kαι τα υπόλοιπα Ευρωπαικά προιόντα θα πω το ίδιο που έχω πει και γι αυτά: Αν παράγονται όντως σε χώρα της ΕΕ και ακολουθούν τους νόμους, τότε δεν πειραματίζονται σε ζώα. Αλλά δεν ξέρεις κι αν οι πρώτες ύλες έχουν εισαχθεί (οπότε ίσως για την παραγωγή αυτών, όπου αυτές παράχθηκαν, να έχει γίνει πείραμα σε ζώα)...Θα μπορούσατε να στείλετε email και να ρωτήσετε πάντως...

      Διαγραφή
  8. Μηπως γνωριζετε αν η fito ειναι καθαρη σε σχεση με τη βαναυσοτητα στα ζωα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η dr organics ειναι χωρις πειραματα στα ζωα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!

      Μόλις αντιλήφθηκα τα σχόλια/ερωτήσεις σας.

      Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση:

      NAI είναι:

      http://www.drorganic.co.uk/

      Τα προϊόντα διαθέτουν πιστοποίηση Naturewatch η οποία πιστοποιεί ότι η εταιρεία δεν κάνει πειράματα σε ζώα για τα προϊόντα της και ότι η μητρική της εταιρεία και όλες οι θυγατρικές της δεν κάνουν επίσης πειράματα σε ζώα.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα. Ξέρει κάνεις να μου πει τι γίνεται με τα παιδικά προϊόντα? Δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες σχετικά. Το μόνο που έχω βρει είναι για την pampers ότι κάνει animal testing. Τι γίνεται όμως με τις άλλες αντιστοιχες γνωστές εταιρίες για πανες? Επίσης τα παιδικά καλλυντικά πχ proderm,chicco κτλ. Πως μπορώ να βρω σχετικές πληροφορίες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Τα προϊόντα weleda εχουν σειρα παιδική και ειναι cruelty free.
      Για πανες θα προτεινα τις οικολογικές πάντως. Τις εχετε ακουστα?

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οικολογικές εννουμε αυτές της μιας χρήσης? Αν θέλετε ενημερώστε με σχετικά γιατι δεν γνωριζω πολλά. Εγώ μετά απο κάποια σχετική έρευνα έχω καταλήξει στις pufie. Αν τις γνωρίζετε ποια είναι η γνώμη σας??? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κανω μια διόρθωση... εννουουσα αν οικολογικές εννουμε αυτές που πλένονται.

      Διαγραφή
    2. Ναι οικολογικές εννοούμε αυτές που πλένονται. Δεν γνωρίζω προσωπικά κάτι για αυτές ούτε βρίσκω στο ίντερνετ πληροφορίες δυστυχώς.

      Διαγραφή
  14. Επίσης η pharmasept είναι όντως καλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω να έχει κάποια πιστοποίηση για cruelty free ή vegan αλλά αν παράγονται εδώ στην Ελλάδα τα προιόντα και είναι νόμιμοι, λογικά δεν γίνονται πειράματα στα ζώα για την παρασκευή τους (αν τα θεωρήσουμε όλα καλλυντικά και όχι φαρμακευτικά).

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tα Too faced ειναι cruelty free εχουν πιστοποιηση και απο την PETA http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/cruelty_free_companies_company.aspx?Com_Id=690&Donottest=-1&Product=0&Dotest=-1&RegChange=-1&Country=-1&Keyword=too+faced

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Είχα ακούσει πως τα Sephora πουλάνε στην Κίνα ότι πουλάνε κι εδώ, γι αυτό το έσβησα. Θα το διορθώσω όμως!

      Διαγραφή
    2. http://www.crueltyfreekitty.com/news/estee-lauder-acquires-too-faced/ Η Too Faced εξαγοράστηκε από την Estee Lauder η οποία εξάγει προιόντα στην Κίνα. Τη βγάζω από τη λίστα πάλι λοιπόν.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς εάν οι ελληνικές εταιρείες apivita και korres κάνουν πειράματα σε ζωα; Και οι δύο υποστηρίζουν πως Όχι, όμως δεν έχω βρει κάποια σχετική πιστοποίηση. Θα με βοηθήσετε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αντωνία! Για τις συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ακουστεί πολλά, ότι για παράδειγμα οι πρώτες ύλες τους ίσως έχουν πειραματιστεί στα ζώα (ενώ όχι τα ίδια τα προιόντα) ή ότι δεν είναι όσο "φυσικά" όσο θέλουν να λένε. Βάση νομοθεσίας από το 2011 πάντως, δε γίνονται πειράματα στα ζώα για την παραγωγή καλλυντικών στην Ευρώπη όμως κάποιες εταιρείες αποδείχθηκε ότι τα κάνουν εκτός Ευρώπης τα πειράματα. Πλεόν όμως απαγορεύεται κι η πώληση καλλυντικών Ευρωπαικών εταιρειών που έχουν πειραματιστεί εκτός Ε.Ε. Δες εδώ το σχετικό άρθρο:
      http://www.enallaktikos.gr/ar29471el-to-eyrwpaiko-dikastirio-apagoreyei-tin-pwlisi-kallyntikwn-poy-dokimastikan-se-zwa.html Προσωπικά δεν τις προτιμάω αυτές τις εταιρείες. Αν πάρω Ελληνικό προιόν μεγάλης εταιρείας θα πάρω Fresh line.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον μου έστειλες λάθος link?
      Πάντως σε μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι "Although Inglot themselves don't purchase any non-cosmetic ingredients, it's sound to say that the ingredients found in their products aren't tested on animals. However, because they might support suppliers that test on animals, this doesn't make Inglot a cruelty-free company". Επισης δεν ειναι Ελληνικη. Και αν θες διάβασε και αυτο: Why Inglot Can't Be Considered A Cruelty-Free Company: http://www.crueltyfreekitty.com/news/does-inglot-test-on-animals/ .

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα
    Γνωρίζετε εάν η εταιρία beauty line cosmetics κάνει πειράματα και δοκιμές σε ζώα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θα σας πρότεινα να τους στείλετε ένα email. Δεν την γνωρίζω την εταιρεια. Από μια πρώτη ματιά δε δείχνει cruelty free καθώς δεν αναφέρει καν το θέμα των πειραμάτων.
      Πολύ πιθανό να φτιάχνουν τα προιόντα τους με πρώτες ύλες από χώρες εκτός Ε.Ε που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν πειραματιστεί σε ζώα.
      Αν επικοινωνήσετε μαζί τους, παρακαλώ να μου προωθήσετε την απάντηση τους στο elisabetdimitra@hotmail.com. Θα ήθελα να δω μια εταιρεία χώρας εντός Ε.Ε τι απαντάει....Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  19. Γεια σας!!!Ξέρετε αν η εταιρείες korres,panthenol,frezyderm και galenic χρησιμοποιούν πειραματόζωα;;;; :/ Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Εάν είναι Ευρωπαικές τότε δεν πειραματίζονται στα ζώα αφού ο νόμος από το 2013 το απαγορεύει (για καλλυντικά). Όμως οι πρώτες ύλες τους μπορεί να έχουν πειραματιστεί σε ζώα γιατί μπορεί να έρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. Εάν θέλετε να είστε σίγουρη τότε να αγοράζετε από εταιρείες που ανήκουν σε αυτή τη λίστα: http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx .

      Διαγραφή
  20. καλησπέρα, κάνοντας περαιτέρω αναζήτηση θέλοντας να βρω cruelty free ελληνικές εταιρίες βρήκα την EOLIA cosmetics. Έχω δοκιμάσει προϊόντα τους και ειμαι ευχαριστημένη. Επικοινώνησα και μαζί τους και με διαβεβαίωσαν ότι ουτε αυτοί κάνουν πειράματα (που ετσι κ αλλιώς απαγορεύεται) ούτε για οι πρώτες ύλες εχουν πειραματιστεί σε ζώα. Επίσης εψαξα τα σημεία πώλησης κ δεν πουλάνε στην ενδοχώρα της Κίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aγαπημενη μας Lady Papaya, αν και το αρθρο σου ειναι πολυ ενδιαφερον και το εκτιμω αφανταστα πολυ οτι εχεις γραψει για cruelty free καλλυντικα η λιστα σου ιδιαιτερα στο κοματι των καλλυντικων ειναι πολυ ελειπης! Αλλες cruelty free εταιριες μακιγιαζ ειναι και οι essence,catrice,urban decay που μπορουμε να τις βρουμε στο hondos center και η wet n wild ηταν απ οσο ξερω αλλα υπαρχει περιπτωση ν αρχισε να πουλαει στη Κινα, η NYX , το Bodyshop , ΚΑΤ VON D ,Too Faced,Lush, E.l.f,Milani και αυτές ειναι για τις οποιες ειμαι αρκετα σιγουρη.Εχω την αισθηση οτι και η Technic και η Golden Rose ειναι αλλα θελουν περισσοτερη ερευνα,οπως επισης και για τον Κορρε δεν ειμαι σιγουρη γιατι δεν εχει καποια πιστοποιηση.Επίσης ειδα προσφατα στα σουπερ μαρκετ τα προιοντα Nature Box για τα μαλλια και το σψμα που εχουν πιστοποιηση απο Vegan Society.Τελος μαζι με τη Lavera να προσθεσουμε και τη Benecos που τη βρισκουμε σε μαγαζια με βιολογικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή