Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Vegetarian & vegan καταστήματα εν Αθήναις



Ήρθε η ώρα να συγκεντρώσω τις πληροφορίες που μαζεύω τόσο καιρό σχετικά με αυτό το θέμα!

Πριν 2 χρόνια όλοι γνωρίζαμε πως αν θέλουμε να φάμε χορτοφαγικό φαγητό υπάρχει το Avocado στο Σύνταγμα το οποίο είναι πολύ καλό αλλά, η αλήθεια να λέγεται, κι ολίγον ακριβό.... Βέβαια έχει φοβερό burger



και τέλεια γλυκά.



Πλέον όμως έχουμε τη χαρά να έχουμε κι άλλες επιλογές!



Πρώτο και καλύτερο το αγαπημένο μου Peas στο Κουκάκι στο οποίο μπορείτε να φάτε tempeh από ρεβίθια που φτιάχνουν εκεί, τέλεια ωμοφαγική μηλόπιτα αλλά και φοβερές δροσερές σαλάτες!


Ύστερα έχουμε το Mama Tierra που βρίσκεται στην Ακαδημίας, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και μικρό χώρο που προσωπικα μου θυμίζει όαση σε έρημο διότι η περιοχή πραγματικά είναι από τις πλέον άσχημες στο κέντρο της Αθήνας.



Εκεί έχουν ένα φοβερό μπουρίτο και burger από μανιτάρι.




Απέναντι από το Mama Tierra βρίσκεται και το UP! Κυτταρική θρέψη που σερβίρει χυμούς και χορτοφαγικά γεύματα launch brake to go.

 Στα Νότια προάστια, στη Γλυφάδα συγκεκριμένα, υπάρχει το ομορφότερο και μοναδικό εως τώρα vegan raw restaurant εν Αθήναι: Γη λέγεται και έχει προιόντα χωρίς λακτόζη, γλουτένη & ζάχαρη και οι γλυκαντικές τους ύλες είναι σιρόπι αγάβης ή σφενδάμου, χουρμάδες, σύκα, σταφίδες ή μέλι (ΟΚ παίζει και vegetarian επιλογή αφού έχουν μέλι κάποια πιάτα). Η γήινη ατμόσφαιρα του χώρου σε κάνει πραγματικά να μη θες να φύγεις από εκεί. Τα Fajitas που φάγαμε με τη φίλη μου ήταν πολύ γευστικά και ένα τυρί από κάσιους θυμάμαι πως μας έκανε πολυ καλή εντύπωση. Smoothies & γλυκά, επίσης εξαιρετικής ποιότητας.

Στην ίδια περιοχή είναι και το Avit café που μόλις άνοιξε (ενημέρωση 10/2018) στο οποίο χρησιμοοιποιούν μόνο κομποστοποιήσιμα καπάκια για τα ζεστά ροφήματα και κομποστοποιήσιμα καλαμάκια κ.α - μία επιχείρηση λοιπόν με έντονη οικολογική συνείδηση.





(Αναγκάστηκα να σβήσω το μπαράκι 500 Μίλια μακριά που βρίσκεται στο Γκάζι διότι χρησιμοποιούαν τυρί με καζείνη και ζήτησαν οι ίδιοι να βγουν κι από το Happy Cow  - ξαναμπήκαν όμως μετά από κάποιους μήνες ως χορτοφαγικό όχι ως βίγκαν. Όμως πλέον έχει χάσει την αξιοπιστία του...)

Στην Ηλιούπολη βρίσκεται το  Trivoli vegan καφενείο που φτιάχνουν κι εκεί τέλειο burger αλλά και freddo cappuccino (photo credits στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook) με φυτικό γάλα που αυτό πραγματικά είναι κατόρθωμα καθώς προσωπικά κρύο αφρόγαλα από φυτικό γάλα δεν έχω καταφέρει να φτιάξω οπότε έχω συμβιβαστεί με το freddo espresso! Λατρεύουμε τα μακαρόνια με σάλτσα από ηλιόσπορους και λιαστές ντομάτες και την ποικιλία τους!



To Trivoli ειναι το πρώτο αμιγώς vegan κατάστημα που άνοιξε στην Αθήνα. Τώρα πια υπάρχει και το Lime Bistro όμως που έχει και zero waste φιλοσοφία το οποίο βρίσκεται στο Γκάζι.

Στο Κολωνάκι μπορείτε να βρείτε το καφέ Μελικρήνη, μια κουκλίστικη καφετέρια στην Ασκληπιού που σερβίρει χορτοφαγικά και vegan γλυκά αλλά και κάποια φαγητά (το χειμώνα δοκιμάστε τις σούπες). Οι τούρτες είναι ωμοφαγικές απο το λατρεμένο Chocamole. Υγιεινές, χωρίς γλουτένη & χωρίς ζάχαρη. Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο μπορείτε να απολάυσετε επίσης βίγκαν καπουτσίνο αλλά και βίγκαν ζεστές σοκολάτες-ροφήματα με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας! Ο χώρος είναι αυτό που λέμε χουχουλιάρικος και το προσωπικό πολύ φιλόξενο! Σημείωση: Αν πάτε να πάρετε take away, τα μαχαιροπήρουνα που θα σας δώσουν ΔΕ θα είναι από πλαστικό αλλά από ξύλο σημύδας! Thumbs up!!





Για όποιον ζει στην Καλλιθέα υπάρχει η πιτσαρία Pizza Bite από την οποία μπορείτε να παραγγείλετε ή να πάρετε take away πίτσες με φυτικό τυρί, burgers & vegan muffins! 

Vegan Pizza μπορείτε να βρείτε και στα εστιατόρια Mystic Pizza (το ένα βρίσκεται στα Εξάρχεια και το άλλο πίσω από το Καλλιμάρμαρο)

Και η Dominos αλλά και η Pizza Fun έχoυν πίτσα με φυτικό τυρί όμως στη Dominos η μόνη ζύμη που δεν έχει ορό γάλακτος μέσα είναι η λεπτή και τραγανή ζύμη (thin crust).

Στην περιοχή του Ζωγράφου αλλά και στους Αμπελόκηπους μπορείτε να φάτε βίγκαν πίτσα στο Il Palatino,

Τέλος, στην Καλλιρόης βρίσκεται το Ζάχαρη & Αλάτι που έγινε απο κρεοφαγικό, χορτοφαγικό και πλέον είναι βίγκαν (μετονομάστηκε δε σε Veganaki)!!!

Το 2017 ξεκίνησε με πολύ καλά νέα: Το πρώτο (raw) vegan delivery / take away άνοιξε στην Αθήνα! Λέγεται  Crudo και βρίσκεται στους Αμπελόκηπους. Δοκιμάστε την σούπα μαραθόριζας οπωσδήποτε! Στη 2η φωτό βλέπετε ωμοφαγικά fajitas με "πίτα" από...ρύζι!


Επίσης, οι πολυαγαπημένες Vegan Fairies  (η μία εκ των οποίων φτιάχνει τις κολασμένες τούρτες chocamole που προανέφερα) απέκτησαν εργαστήριο - πρατήριο στην Ερυθραία αλλά και κατάστημα! Κι αυτές ή μάλλον αυτές πρώτες χρησιμοποιούν συσκευασίες που είναι κομποστοποιήσιμες.
Πλέον διαθέτει και delivery η εν λόγω επιχείρηση!!

             

 Και καθώς η χρονιά προχωράει με πολλά βίγκαν και χορτοφαγικά εστιατόρια να ανοίγουν, με χαρά να πω πως πλέον έχουμε κι εμείς ένα τύπου pret-à-manger στην Ελλάδα που είναι όμως βίγκαν!! Αναφέρομαι στο Vegan Nation με τον τέλειο μουσακά, τα γευστικότατα σαντουιτσάκια και τα υπέροχα γλυκά (τιραμισού all the way)! Βρίσκεται στο Μοναστηράκι στην Ερμού.
Έχουμε επίσης το Healthy Bites - Organic and vegan bistro στην Πανεπιστημίου (εκεί δοκιμάστε το burger - από μανιτάρι - ). Προσοχή μόνο σε αυτό διότι έχει και γαλακτοκομικά σε κάποια πιάτα / σάντουιτς. Απορώ γιατί λέει βιγκαν μπιστρό κι όχι vegetarian βέβαια αλλά τέλος πάντων...
Και στα δύο αυτά καταστήματα μπορείτε να δοκιμάσετε και τα προιόντα Vegetarian Butcher. Υπεύθυνος για το μενού στο Vegan Nation είναι ο Νίκος Γαϊτάνος ο οποίος μαγειρεύει και για το Healthy Bites.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟ DELIVERY, το Guaca, στο κέντρο της Αθήνας.

Ενημέρωση 2018: Πρόσφατα άνοιξε ένα ακόμη βίγκαν Delivery, το Wonderfood με έδρα στου Ζωγράφου αλλά με πολύ μεγάλη ακτίνα εξυπηρέτησης που φτάνει έως και Χαλάνδρι! Στα Μελίσσια θα βρείτε το Hummus Bar (Vegan) που διαθέτει κι αυτό υπηρεσία διανομής καθώς επίσης υπάρχει και το The Falafel Project (Vegetarian) στο Χαλάνδρι! Α! Και το The Plant Kingdom, ωμοφαγικό εστιατόριο - delivery, επίσης άνοιξε πρόσφατα στα Νότια προάστια. Επίσης άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας και το Vegan Beat (ο Νίκος Γαϊτάνος υπεύθυνος κι εκεί για το μενού) καθώς επίσης και το Cookoomela Grill, το πρώτο βίγκαν σουβλατζίδικο.

Αξίζει να αναφέρω ότι οι 2 τελευταίες επιχειρήσεις ΔΕΝ πουλάνε εμφιαλωμένα νερά και ότι το Cookoomela Grill σερβίρει μπύρα σε ποτήρια PLA (κομποστοποιήσιμα).


Άπό εδώ και πέρα θα αναφέρω κάποια μέρη που ΔΕΝ έιναι αυστηρά vegetarian ή vegan αλλά έχουν πολλές χορτοφαγικές και vegan επιλογές.

1) Το Kjubo wellness café έχει σάντουιτς και σαλάτες όπως επίσης και παγωτό από λάδι! Ναι, καλά διαβάσατε από λάδι! 


Το πιο ωραίο όμως σε αυτή την επιχείριση είναι πως αν παραγγείλεις από εκεί, μιας και υπάρχει και αυτή η επιλογή, η σαλάτα θα έρθει σε βάζο το οποίο αν τους επιστρέψεις θα έχεις 50 λεπτά έκπτωση από την επόμενη παραγγελία σου. Επίσης όλες οι συσκευασίες τους είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και το μόνο πλαστικό είναι η συσκευασία για τη σάλτσα της σαλάτας.  


                                                                      



2) Το Cake στην Κηφισιά όπως επίσης και τα εστιατόρια Nice and Easy στην Κηφισιά,το Κολωνάκι και τη Μύκονο έχουν κι αυτά το παγωτό με βάση το λάδι.Η εταιρεία παραγωγής του παγωτού αυτού λέγεται "To pagoto" όμως (κακώς) δεν αναφέρουν στη σελίδα τους αυτό το ιδιαίτερο προιόν. 

Zero Waste tip: Παίρνω το δικό μου κουταλάκι για να μη χρησιμοποιώ ta πλαστικά μιας χρήσεως που ΔΕΝ ανακυκλώνονται.

3) Στο Λαγονήσι το Boa φτιάχνει τέλεια vegan burgers κι έχει κι άλλες vegan & vegetarian επιλογές. 






4) Τα ζαχαροπλαστεία Φυσις και Slim Bites έχουν κάποιες vegan επιλογές.

 Στο πρώτο μπορείτε να βρείτε την πάστα vegan η οποία βγαίνει και σε τούρτα αλλά και παγωτό από γάλα καρύδας (Προσοχή: για ένα διάστημα πολλοί νομίζαμε πως και οι πάστες διαίτης εκεί είναι βίγκαν αλλά τελικά έχουν ορό γάλακτος).
Το δεύτερο έχει τρουφάκια σοκολάτας και 2 πάστες που είναι vegan.

5) Στην Ακρόπολη έχει ένα παγωτατζίδικο, Ice queen GELATO λέγεται που φτιάχνει παγωτό vegan χωρίς γάλα ούτε λάδι εναλλακτικά όπως το άλλο παγωτό που προανέφερα. Μόνο με φρούτα ή από καρύδα ή σοκολάτα. Κι είναι πολύ γευστικά κι αυτά!

6) Στην Κηφισιά άνοιξε στα μέσα του 2016 το Gozleme  που είναι ουσιαστικά Τούρκικο Street food και στον κατάλογο του έχει μια σελίδα αφιερωμένη σε χορτοφαγικές και vegan επιλογές!



7) Επίσης μόλις άνοιξε στην Κηφισιά το 2ο  Cap cap με τα κολασμένα γλυκά του (λένε όσοι έχουν πάει στο Αιγάλεω...που είχε μία vegan σοκολατίνα ένα φεγγάρι). Εκεί μπορείτε να βρείτε γλυκό τυπου μπραουνι με φραουλες απο πανω. Επίσης φτιάχνουν και πολύ ωραία βίγκαν τρουφάκια.



8) Πρόσφατα άνοιξαν στη Δροσιά και στην Ερυθραία τα Gigi burger & pizza που έχουν ένα λαχταριστό veggie burger με πλευρώτους μανιτάρια και ψητά λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, πιπεριές) που για τους χορτοφαγους περιλαμβάνει και μανούρι, εγώ το ζητάω χωρίς. 

9) Το Dizer Coffee στην Πεύκη σερβίρει κι αυτό κάποιες τούρτες chocamole που όμως καλό είναι να τηλεφωνήσετε 1-2 ημέρες πριν πάτε να κάνετε κράτηση (!!). Κάθε Σαβ/κο από τις 11.00 μέχρι τις 17.00 έχει brunch στο οποίο έχει προβλεφθεί να υπάρχει μεταξύ των επιλογών μπαγκέτα με χούμους και λαχανικά και σαλάτες όπως κινόα ταμπουλέ ή πατατοσαλάτα Μάνης. Τέλος, σερβίρουν καπουτσίνο με βιολογικό γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη και από ζάχαρη υπάρχει η επιλογή αγάυης και η ζάχαρη καρύδας! Το καλοκαίρι μπορείτε να βρείτε και το παγωτό με βάση το ελαιόλαδο εκεί. 

Αφού έγραψα αυτή τη δημοσίευση, πληροφορήθηκα για 8 ακόμη καταστήματα:

1) Το Βαζάκι στο Χαλάνδρι έχει μεγάλη ποικιλία σε χυμούς όπως επίσης και σάντουιτς, σούπες και γλύκα vegan. Εδώ μπορείτε να δείτε τον κατάλογο του καταστήματος. Εγώ παίρνω πάντα το σάντουιτς με αβοκάντο,σπανάκι και χειροποίητο πέστο! Η εν λόγω επιχείρηση έγινε vegetarian μέσα στο 2018. 



2) To ιδιαίτερο Feyrouz στο κέντρο της Αθήνας έχει κι αυτό vegetarian & vegan λαχματζουν, σούπες (προτείνεται η πατζαρόσουπα!) και κάποια vegan γλυκά. Τα παιδιά που το έχουν είναι πολυ ευγενικά και συμπαθέστατα και τα υπέροχα φαγητά τους τα μαγειρεύει η μητέρα τους...Feyrouz! Μπείτε εδώ να δείτε την προσωπική τους σελίδα που έχει δημιουργηθεί με το ίδιο μεράκι που "τρέχουν" και το μαγαζί τους.

Γευστικότατο λαχματζουν (ή καλύτερα λαχμανικών όπως το λένε τα παιδιά), οικονομικό και σε ανακυκλωμένο χαρτί! Η σούπα σερβιρεται σε χάρτινο ποτήρι κι όχι σε φελιζόλ. Να τα λέμε κι αυτά.
3) Το Βeaver είναι μία νέα κολεκτίβα γυναικών που σερβίρει μεταξύ άλλων χορτοφαγικό burger & veggie fajitas.

  4) Στο Παγκράτι έχει ανοίξει το (χορτοφαγικό)  Βaba Ganoush Falafel shop που εκτός από φαλάφελ σερβίρει και φοβερές σαλάτες! Προσωπικά, θεωρώ πως αυτά είναι τα πιο γευστικά φαλάφελ στην Αθήνα!







5) Στο Μοναστηράκι, το Nonna έχει πολλές επιλογές για vegans και στο Rakor restaurant στο κέντρο της Αθήνας, επίσης.

6) Ένα ακόμη μέρος με vegan επιλογές είναι το C-friends στου Ψυρρή που έχει βίγκαν burgers, hot      dogs & κρέπες!

7) Στο Ηράκλειο και στο Χαλάνδρι έχει ανοίξει το Wok on fire, Noodle bar με επιλογές για χορτοφάγους και vegan.

8) Στη Νέα Σμύρνη το παγωτατζίδικο Arte Italiana έχει διάφορες γεύσεις με γάλα ρυζιού (Κρατώ μια επιφύλαξη για αυτό διότι διάβασα αρνητικές εντυπώσεις σε βιγκαν γκρουπ ότι δεν ήθελαν να πουν τα συστατικά και δημιούργησαν μία αμφιβολία γενικά στο κοινό των βίγκαν) . 



9) Στο Σύνταγμα υπάρχει πλέον και το Los Loros που είναι Colombian / Venezuelan street food το οποίο έχει πολλές χορτοφαγικές και vegan επιλογές.

 10) Στο Παγκράτι άνοιξε το Ohh Boy που έχει διάφορες γλυκές vegan επιλογές όπως τάρτα λεμόνι, cheese cake σοκολάτας και ένα δροσερό ρυγόζαλο με γάλα καρύδας (από 3,50 ευρώ) αλλά και αλμυρά σνακ όπως και σάντουιτς αβοκάντο σε ψωμί σίκαλης με πέστο, χούμους, ντομάτα, μαρούλι καθώς και σαλάτες όπως π.χ μία με ρεβύθια, πληγούρι, ελιές, κουρκουμά και κύμινο. Πλέον έχει και τούρτες από τις Vegan fairies εκεί!

11) Στο Χαλάνδρι μπορείτε να βρείτε 4 καταπληκτικές vegan γεύσεις παγωτού (φράουλα, λεμόνι, μάνγκο, μπιτερ σοκολάτα) στο solo gelato !!



Τέλος, στα πολυκαταστήματα "Βενέτης", Coffee island, Everest και "Γρηγόρης" έχετε την επιλογή να πάρετε καφέ με γάλα σόγιας (Στα "Γρηγόρης" και με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου). Ο Βενέτης έχει κάποια νηστίσιμα προϊόντα καμιά φορά. Ο Γρηγόρης έχει πάντα vegan αραβική πίτα με φαλάφελ, χούμους κλπ.

'Εχουν ανοίξει και πολλά Μεξικάνικα τυπου street σε διάφορα σημεία στην Αθήνα κι εκεί μπορούμε να φτιάξουμε vegan burritos, fajitas etc. Προσωπικά γνωρίζω 1 στην Κηφισιά πάνω στην Κασσαβέτη και 2 ακόμη στο Σύνταγμα. 

        Γενικά στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καταστήματα vegetarian & vegan. Στη Θεσσαλονίκη πχ. το Roots είναι το πιο γνωστό. Πρόσφατα άνοιξε και το Eleφant in the room αλλά και τα The Saints Store & Dirty Vegan / Fast n Vegan στην συμπρωτεύουσα! Στην Καλαμάτα έχει παγωτατζίδικο με παγωτά μόνο από ελαιόλαδο!

Βίγκαν παγωτό μπορείτε να βρείτε επίσης και στην Πρέβεζα, στο Λαύριο αλλά και στην Λευκάδα.

Στην Κέρκυρα επίσης μπορείτε να βρείτε τέτοιο παγωτό! Στο Πάνορμο Ρεθύμνου, σε μια ταβέρνα έχει στον κατάλογο κάποια πιάτα vegan (πέραν των πολλών επιλογών που ήδη διαθέτει η πλούσια Ελληνική κουζίνα μας). Στην Ανάφη επίσης μπορείτε να βρείτε vegan burger! Στον Βόλο μπορείτε να φάτε πολλά βίγκαν γλυκά και αλμυρά σνακ στο Μεράκι καφέ. Κι αυτά είναι όλα όσα ξέρω μόνο...

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη: Υπάρχει η πλατφόρμα Happy Cow που έχει και εφαρμογή στο κινητό (δωρεάν για τα Android, 3 euros για τα iphones) μπορεί να σας δείχνει όπου είστε, τα κοντινότερα vegan. vegetarian & vegan friendly εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ κλπ. ΠΟΛΥ χρήσιμη, ειδικά για όσους ταξιδεύουν!!

Για την Ελλάδα υπάρχουν άλλοι 2 οδηγοί, οι:

1) Vegan Guide Greece (Application for smartphones available)

&

2) Vegan Times

Επειδή ζητήθηκε να αναφέρω και τα βίγκαν σούπερ μάρκετ: 1) Το γνωστό σε όλους bamboo vegan στο κέντρο της Αθήνας και 2) Το νεοσύστατο (2017) Vegan way στη Λάρισα.


Μπορεί η Ελλάδα να είχε ως τώρα μόνο 2,2 χορτοφαγικά εστιατόρια ανά εκατομμύριο κατοίκους όμως είμαι σίγουρη πως σε δύο χρόνια από τώρα το νούμερο αυτό θα έχει διπλασιαστεί!


Εάν έχετε υπόψη σας αντίστοιχα καταστήματα, μη διστάσετε να τα αναφέρετε σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση! Κι αν τα έχετε επισκεφτεί, μοιραστείτε και τη γνώμη σας αν θέλετε παρακαλώ!

13 σχόλια:

  1. Το σπεντζοφάι από λουκάνικο φαβας και μανιταριων του rosebud είναι συγκλονιστικό, δεν ειμαι vegan αλλά ετσι γινομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Θα το δοκιμάσω όταν μου δοθεί η ευκαιρία να πάω!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την παραπάνω δημοσίευση! Στη Ν. Φιλαδέλφεια υπάρχει το "Σούβλακας" που έχει χορτοφαγικά σουβλάκια. Δεν έχω πάει για να προσθέσω παραπάνω σχόλια... Επίσης προτείνω να προσθέτουμε στους καταλόγους με τα χορτοφαγικά ή vegan μέρη και τα καταστήματα που προσφέρουν μαγειρευτό παραδοσιακό φαγητό, εφόσον έχουν φυσικά τέτοια πιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω επεκταθεί σε καταστήματα με μαγειρευτά διότι αξιωματικά η Ελληνικη κουζίνα έχει πολλές χορτοφαγικές επιλογές.

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραιο αρθρο! Μπραβο σας! Εμεις εχουμε μια επιχειρηση την "Greek and Yummy" οπου κανουμε προωθηση Ελληνικων προιοντων μικρων παραγωγων και ταυτοχρονα προσφερουμε πικ νικ με Ελληνικα προιοντα οπου εχουμε και μια vegan εκδοση. Επισκεφτητε μας! http://www.picnicathens.gr/. Σας ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας και την ενημέρωση! Θα σας έχουμε υπόψη λοιπόν!!

      Διαγραφή
  4. Δοκίμασα πρόσφατα τις vegan γεύσεις του arte italiana στη Ν. Σμύρνη και είναι ο, τι πιο κοντινό έχω δοκιμάσει σε κλασικό παγωτό.. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις τώρα είδα το σχόλιο σας. Ευχαριστώ πολύ!
      Δυστυχώς έχω διαβάσει σε συζήτηση στο γκρουπ των βιγκαν ότι δεν δέχτηκαν να πουν τι έχει το παγωτό μέσα και η συμπεριφορά τους ήταν πολύ κακή. Έχουν κινήσει υποψίες ότι πουλάνε φούμαρα... :(

      Διαγραφή
  5. σε παραγγελια πιτσας στη pizza fan μας ενημερωσανε οτι η κλασσικη ζυμη τους εχει μεσα αυγο και οτι η μονη που δε περιεχει ζωικα προιοντα ειναι η ολικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι πίτσες στο μενού του efood που απευθύνονται σε εμάς έχουν ζύμη ολικής. Οπότε Δε νομίζω να παραπλανούν όπως έχει κάνει η Dominos...

      Διαγραφή
  6. Επίσης κι εμείς στην καντίνα Food Truck έχουμε καθημερινά vegan σούπα, τουλάχιστον δύο vegan (π.χ. ρεβίθια με κάρι και κιμά σόγιας) επιλογές γκεζλεμέ και άλλες τόσες vegetarian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον Βόλο έχει ανοίξει μαγαζί με βιολογικά Greek Family, μακράν το καλύτερο από αυτά που έχω πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή