Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σχετικα με την Ωρα της Γης(και τη διαμαρτυρια για το χαρατσι)

Επειδη λαμβανω συνεχως το περιβοητο email για την 1η Φλεβαρη που αναφερεται στο κλεισιμο των φωτων για διαμαρτυρια στο χαρατσι..κ επειδη ξερω πως θα λαβω πολλες φορες το αλλο περιβοητο email για την Ωρα της Γης τον ερχομενο Μαρτη,λεω να αναρτησω την εξης ενημέρωση:




Η ΔΕΗ στην Ελλάδα καίει λιγνίτη για να πάρουμε ηλεκτρική ενέργεια-όπως ξέρουμε οι περισσοτεροι υποθετω. Αυτό είναι γενικότερα επιβλαβές για το περιβάλλον. Αφού με την καύση έχουμε CO2.
Η λειτουργία της είναι για συγκεκριμένη ζήτηση. Σταθερή κατανάλωση. Αν υπάρχει αυξομείωση στη ζήτηση,δηλαδή πχ. το καλοκαίρι που έχουμε αύξηση της ζήτησης του ηλεκτρικού ρεύματος με τα κλιματιστικά αναγκάζονται να καίνε πετρέλαιο (μεγάλη ποσότητα) για να καλύψουν την ζήτηση...η καύση του πετρελαίου είναι πιο επιβλαβής για το περιβάλλον και επίσης επειδή χάνουν τη σταθερή κατανάλωση, υπάρχει ενδεχόμενο black out...που για να το διορθώσουν αυτό καίνε ακόμα παραπάνω ποσότητα λιγνίτη.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι και όταν μειώνεται η ζήτηση (δηλαδή όταν κλείσουμε όλοι τα φώτα) γίνεται ακριβώς το ίδιο. Για να λειτουργούν τα εργοστάσια της ΔΕΗ χρειάζεται σταθερή κατανάλωση, οπότε πάλι καίνε πετρέλαιο.
Αυτό συμβαίνει σε χώρες που καίνε φαιάνθρακες (λιγνίτη) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Ελλάδα.

Αν θεωρειτε λοιπον πως κανετε καλο στο περιβαλλον,κλεινοντας καθε χρονο τα  φωτα για 1 ωρα,τοτε να ξερετε πως αυταπαταστε!
Βασικα,το ταλαιπωρειτε.Βασικα ακυρωνετε την ιδια σας την επιυμια,μη γνωριζοντας το(το εχω κανει κ εγω 1 φορα..μετα εμαθα!)
Και μεταξυ μας,καλυτερα να παρετε τα ΜΜΜ παραπανω φορες αντι να κυκλοφορειτε συνεχως με το αμαξι,καλυτερα να παιρνετε κ κανα καραβι η τρενο αντι να κανετε ολα τα τα ταξιδια με αεροπλανο,καλυτερα να αρχισετε ανακυκλωση, οσοι δεν κανετε,η να επιλεξετε προιοντα απο εταιρειες που σου δινουν το δικαιωμα να γεμιζεις τις συσκευασιες καθε φορα που τελειωνει το προιον αντι να αγοραζετε συνεχως νεες εχοντας ησυχη συνειδηση αφου τελικα δεν τις πετατε στα σκουπιδια αλλα τις ανακυκλωνετε!!!Γιατι,το να καταναλωνεις συνεχως πιστευοντας πως δεν πειραζει γιατι ανακυκλωνεις τις συσκευασιες ειναι λιγο ειρωνικο!Μειωση καταναλωτισμου χρειαζεται το περιβαλλον,οχι αυξηση ανακυκλωσης!Μην ευησυχαζομαστε!Ειναι πολλα αυτα που μπορειτε να κανετε βασικα για να βοηθησετε το περιβαλλον,δε θα κατσω να τα απαριθμισω -παλι- εδω.Απλα ειπα 5 tips.

Διαβαστε κ εδω : http://enochthered.wordpress.com/2008/03/31/earth-hour-candles-and-carbon/ μια εξηγηση περι της αλλης επιβαρυνσης του περιβαλλοντος που γινεται κατα τη διαρκεια αυτης της μιας ωρας απο την καυση των κεριων....

Τελος,οσον αφορα στη διαμαρτυρια για το χαρατσι,οκ ναι θα ταλαιπωρησετε πολυ τους εργαζομενους στη ΔΕΗ-δεν ξερω βεβαια αν φταινε αυτοι η τραβανε κανα ζορι αλλα λεμε τωρα- αλλα θα επιβαρυνετε το περιβαλλον ταυτοχρονα.
Δεν ξερω, αξιζει τον κοπο λετε?
Εγω φυσικα διαφωνω.
Μπορει να περασουμε ενα μνμ αλλα τιποτα δε θα αλλαξει τελικα και το να κανω κατι που επιβαρυνει το περιβαλλον επειδη η χωρα μου παει κατα διαολου κ κυβερναται απο αυτους που κυβερναται,το βρισκω πολυ εγωιστικο,για αλλη μια φορα,δεν ειμαστε μονοι στον πλανητη αυτο,ουτε μας ανηκει.
Αρκετα τον εχουμε ταλαιπωρησει.Μη τον διαλυσουμε επειδη η ανθρωποτητα παει απο το κακο στο χειροτερο,στην τελικη αυτο θα μας μεινει μονο στο τελος.

Στην τελικη,η ΔΕΗ τι φταιει που το κρατος εχωσε τα χαρατσια στους λογαριασμους της?(οχι πως υποστηριζω τα τιμολογια της κλπ αλλα νομιζω τα εχουμε λιγο μπλεξει...Μηπως αλλου πρεπει να διαμαρτυρηθουμε ?Δεν ξερω αν ειχαν τη δυνατοτητα να αρνηθουν κατι τετοιο απο τη διοικηση της ΔΕΗ αλλα κατι ειχα ακουσει στην αρχη πως διαμαρτυρηθηκαν ομως τελικα δε μπορεσαν να το αποφυγουν,αν καποιος ξερει κατι επι τουτου ας με διαφωτισει παρακαλω..)

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι σωστός τρόπος διαμαρτυρίας. Το μόνο που θα κάνουμε κλείνοντας τα φώτα θα είναι να ταλαιπωρήσουμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.
    Τίποτα δεν αλλάζει από τον καναπέ του σπιτιού σου.
    Με ενοχλεί το γεγονός ότι θα υπάρξουν κάποιοι που όλο αυτό το διάστημα δεν έκαναν τίποτα δραστικό για να αλλάξει αυτή η παράλογη φορολογία και γενικά τα μέτρα που περνούν καθημερινά, και με αυτό που θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου θα νιώσουν ότι κάτι έκαναν για την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβως!
    Συχνα πυκνα καποιοι,κανουν τετοιες κινησεις,και νομιζουν πως διαμαρτυρηθηκαν η πως βοηθησαν καπου.Βολεμενοι στον καναπε τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή