Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΟΡΓΗ:Ογδόντα εννέα εκατομμύρια τόνοι τροφίμων στα σκουπίδια κάθε χρόνο στην Ευρώπη

Εδω : http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10376:eighty-nine-million-tons-of-food-in-the-garbage-each-year-in-europe μπορειτε να διαβασετε το εν λογω αρθρο.

Εγω θελω μονο να πω πως το βρισκω εξοργιστικο και θεωρω πως μπορειτε ολοι να μαζευετε τα αποφαγια να τα δινετε σε αδεσποτα ζωα καθως επισης να προσεχετε να αγοραζετε τα απαραιτητα ωστε να μη πετατε τελικα τιποτα!



Αν  παλι ενα γαλα ληξει,μη το πεταξετε,βαλτε το σε ενα κεσεδακι γιαουρτιου που προοριζοταν για ανακυκλωση κ κατεβαστε το κατω,ολο κ καποιο ζωακι θα περασει να το πιει!
Αν τα αυγα ληξουν,καντε μια ομελετα κ δωστε την σε καποιο αδεσποτο παλι..
Αν πατε σε μια ταβερνα η ενα εστιατοριο και δεν φατε ολα οσα παραγγειλατε(κλασικο λαθος Ελληνων κυριως!!)ζητηστε να σας φερουν ενα κουτακι να τα βαλετε για να τα δωσετε σε καποιο αδεσποτο.

Δυστυχως εχουμε περι το 1.000.000 αδεποστα στη χωρα μας κ τα περισσοτερα απο αυτα υποφερουν απο την πεινα κ τη διψα.Μη γελιεστε απο τα καλοθρεμμενα αδεποστα του κεντρου της Αθηνας...Λιγα ειναι στειρωμενα,εμβολιασμενα κ καλοθρεμμενα οπως αυτα.

Τελος,δεν καταλαβαινω γιατι δεν κανουν ΟΛΑ τα εστιατορια,ΟΛΑ τα ταβερνεια,ΟΛΑ τα ξενοδοχεια κλπ συναψη με οργανωσεις φιλοζωικες για τα αποφαγια κ φιλανθρωπικες η ιδρυματα για τα γευματα που τελικα περισσευουν ....

Ειναι εξωφρενικο να πετιουνται τοσα φαγητα ενω κοσμος πειναει.
Οι αστεγοι αυξανονται,τα αδεποστα επισης κ ο κοσμος πεταει φαγητα!!!
Πρεπει να χτυπησει τη δικη σας πορτα η κριση για να συνειδητοποιησετε???

Ενταξει η βαλιτσα παει μακρια αν συνεχισω(πρεπει να χασεις καποιον δικο σου απο καρκινο για να γινεις εθελοντης στις οργανωσεις οπως η Φλογα?Πρεπει να σε εχουν εγκαταλειψει οι δικοι σου για να γινεις εθελοντης στο Χαμογελο του παιδιου η τα παιδικα χωρια ΣΟΣ ? κ.ο. κ)απλα θελω να πω πως αν ολοι σκεφτονταν αλτρουιστικα,και ειχαν τον εθελοντισμο ως μερος της ζωης τους,τοτε ο κοσμος μας θα ηταν πολυ καλυτερος κ οι αναγκες των ΜΚΟ που παλευουν για ενα καλυτερο μελλον για αρρωστους η αστεγους ανθρωπους,αδεσποτα ζωα,κακοποιημενα ζωα που εχουν κατασχεθει απο τσιρκο,καρκινοπαθεις,ανθρωπους με ειδικες αναγκες( ή με ειδικες ικανότητες οπως προτιμω να τους λεω εγω),μεταναστες κλπ.

2ωρες απο την εβδομαδα σας,μπορουν να κανουν τη διαφορα .

Ξεβολευτειτε!Βοηθηστε!Μην περιμενετε να νιωσετε το κενο για να το κανετε.

2 σχόλια:

  1. Ποσο δικιο εχεις... αρκει να πω οτι τα “αποφαγια“ ταιζουν πια και ανθρωπους... και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα... μακαρι να μη χτυπησει η πεινα και τη δικη μας πορτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι...Πραγματικα.
    Και βασικα κριμα που επρεπε να ερθει η κριση για να αρχισουμε να βοηθαμε τους αστεγους.
    Αλλα δεν πειραζει,καθε αρχη ειναι καλη,κι ας αργησε.
    Οποιος θελει πληροφοριες για το νεο κινημα ανθρωπων που καθε Κυριακη πηγαινει στο Συνταγμα να μοιρασει ρουχα,σεντονια κ τροφιμα οπως κ φαρμακα στους αστεγους,ας επικοινωνησει μαζι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή