Συνέντευξη στη Lady Papaya

Συνέντευξη στη Lady Papaya
Συνέντευξη στη Lady Papaya - Βιγκανισμός, αντισπισισμός, καπιταλισμός, αντιναταλισμός....

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Τα αλογάκια μινιατούρες του GENTLE CAROUSEL ξεκινούν δειλά-δειλά τη 'σταδιοδρομία' τους στο Pet-therapy τώρα και στην Ελλάδα.




Ποιος να το φανταζόταν ότι στην Ελλάδα θα έρχονταν τα πρώτα miniature horses από τη Florida για να προσφέρουν δύναμη ψυχής, κίνητρο, προσπάθεια, συντροφιά, ελπίδα και μοναδικές στιγμές ανεκτίμητης χαράς σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δυσκολίες κινητικότητας ή καρκινοπαθείς;






Το “Gentle Carousel” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε από την Florida πριν 15 χρόνια και σήμερα επισκέπτεται 25.000 ασθενείς κάθε χρόνο σε πολλές πόλεις της Αμερικής όπου παιδιά η ενήλικες χρειάζονται την βοήθεια του. 

Το “Gentle Carousel” κάνει λοιπόν τα πρώτα του βήματα στη χώρα μας.
H ομάδα των μικροσκοπικών θεραπευτικών αλόγων του Gentle Carousel επισκέπτεται εντελώς δωρεάν παιδιά και ενήλικες που έχουν ανάγκη. Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά από το "Gentle Carousel" κάποιες φορές είναι απαραίτητη ίσως όσο και ένα ιατρικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας...Από την πρώτη επίσκεψη τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες ξεχνούν τον πόνο, αποσπάται η προσοχή τους έστω και για λίγο από τις τραυματικές εμπειρίες τους και κυρίως, παίρνουν δύναμη και κουράγιο για την επόμενη μέρα...

 Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αποκλειστική δραστηριότητα της Ελληνικής ομάδας του Gentle Carousel η οποία σε διάστημα 50 ημερών απ'όταν ήρθαν τα αλογάκια στην Ελλάδα επισκέφτηκαν ήδη 1.500 παιδάκια!


Το “Gentle Carousel” χάρη στη νέα αυτή συνεργασία,παρουσιάζει την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενδυναμώνει τους δεσμούς των δύο χωρών και ενημερώνει ένα μεγάλο κοινό παγκοσμίως για τον ρόλο του αλόγου στην ιστορία της ανθρωπότητας από την αρχαία Ελλάδα και την μυθολογία μας (Βουκεφάλας, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ηνίοχος, Οδύσσεια, Ιλιάδα - Δούρειος Ίππος- Πήγασος, Κένταυροι, Αμαζόνες κτλ) έως σήμερα.Γνωρίστε το  κοινωνικό έργο του “Gentle Carouselστο website: www.HorseTherapy.org .

Το “Gentle Carousel έχει συνολικά σήμερα 27 εκπαιδευμένα θεραπευτικά μικροσκοπικά αλογάκια , 6 από τα οποία ήρθαν στην Ελλάδα το Νοέμβριο ‘13 οπότε ξεκίνησαν να επισκέπτονται ασθενείς-παιδιά αλλά και ενήλικες - σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα για την προστασία παιδιών με τραυματικές εμπειρίες, κέντρα αποθεραπείας θυμάτων από ατυχήματα ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, ασθενείς υπό θεραπεία  καρκίνου κ.α.

Τα αλογάκια αυτά είναι επί 18 γεννιές γεννημένα στην ανθρώπινη αγκαλιά, ζουν κοντά στον άνθρωπο και έχουν μάθει να διαισθάνονται την ευαισθησία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εκπέμπουν ηρεμία, συντροφικότητα και γεμίζουν χαρά τις γεμάτες πόνο ψυχές.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα άλογα αυτά είναι πολύ δεμένα με τους ανθρώπους που τα περιβάλλουν και δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να επιβιώσουν στη φύση. Η δε φροντίδα τους απαιτεί να ζουν σε ένα περιβάλλον υψίστης καθαριότητος και παρακολούθησης τόσον όσον αφορά τη σωματική τους περιποίηση όσο και την ψυχική τους γαλήνη, ηρεμία και ξεκούραση, ώστε να είναι σε θέση να ανταποδίδουν τη φροντίδα αυτή στο ανιδιοτελές έργο τους.

 Οι παρακάτω  φωτογραφίες είναι αποδείξεις προσφοράς ευτυχίας, αλλά και κινήτρου για μια βελτιωμένη ζωή όλων των παραπάνω ευαίσθητων κατηγοριών. Τα μικροσκοπικά αλογάκια υπηρετούν πολλές γενιές τον ανθρώπινο πόνο με την γλυκύτητα, την υπομονή  και την καλοσύνη τους. 
Είναι εκπαιδευμένα από ειδικούς ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς  να βοηθούν όσους που έχουν χάσει την ελπίδα και έχουν κουραστεί από την προσπάθεια  να βρουν το Κουράγιο να συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους επιφύλαξε η μοίρα… να ξαναβρούν ένα νόημα στη ζωή τους και ίσως μια καινούργια ζωή...



Η οργάνωση στηρίζεται σε χορηγίες, δωρεές και εθελοντισμό. Οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη είναι ευπρόσδεκτη.

Παράλληλα με το κοινωνικό έργο του Gentle Carousel, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζουν προς τα σχολεία είναι ιδιαίτερης σημασίας είτε είναι στις μικρές τάξεις, είτε στα τμήματα Αγγλικών, είτε σε μεγαλύτερα παιδιά. Αυτά θα μάθουν πως εξελίχθηκε η παρουσία και προσφορά του αλόγου στον άνθρωπο από την αρχαιότητα και την μυθολογία – αγροτικές εργασίες, μεταφορές κτλ, Πήγασος – μέχρι σήμερα που λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης η υποστήριξη και η αγάπη αυτού του υπέροχου ζώου μας εκδηλώνεται με νέους τρόπους...






3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή